Recents in Beach

header ads

Bozulan Domatesleri Yeniden Değerlendirmenin Püf Noktası

Adamın biri, evdeki bozulan domatesleriyle ne yapacağını bilmiyordu. Onları atmak üzereydi, ancak daha sonra çarpıcı sonuçlar elde etmek için onları  kullanmanın bir yolunu keşfetti.

Adamın biri, evdeki bozulan domatesleriyle ne yapacağını bilmiyordu. Onları atmak üzereydi, ancak daha sonra çarpıcı sonuçlar elde etmek için onları  kullanmanın bir yolunu keşfetti.

Bozuk domatesler atmak isteyeceğiniz türlerdendir, ancak bu adam bir toprak kapına koyarak yeni domatesler yapabileceğini fark etti. Çılgınca bir fikir gibi gelebilir, ancak yöntemini izleyerek bir iki hafta içinde yeni domatesler yetiştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey toprak, bir saksı ve bir adet bozuk domates. Bu kadar!

Önce domatesi dilerek dört parçaya bölün. Ardından onları toprak dolu bir saksı kapına koyun. Üzerine biraz toprak serpin, hepsi bu kadar. Günlük kontrol ederek saksının su ihtiyacını gidermeyi de ihmal etmeyin.. Sadece toprağa bozuk domatesleri koymakla olmuyor arada bir sulamakta lazım tabi. Herşey yolunda giderse bir iki hafta sonra bozuk domatesimiz güzel fidelere dönüşecek. Oluşan fideleri daha sonra yerinden sökerek başka saksılara ayırın. Toplu biçimde topraktan çıkacakları için bu şekilde verimli olamayabilirler..Bu yüzden daha iyi sonuç elde etmek için başka saksı kaplara ayırın... Zamanla, fideler büyecek ve çok yakında yemek için lezzetli, taze domatesler olacak.

Lütfen bu güzel ilginç püf noktasını  arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın.


Saksıda Domates Yetiştirme paylaşan: veysel-kara

Yorum Gönder

0 Yorumlar