Recents in Beach

header ads

Dünyanın En Tehlikeli 12 Yolu

Bunlar dünyanın en tehlikeli 12 yolu olarak biliniyor.. Manzaraları harika ve bir o kadar da tehlikeli görünüyor. Bu yollarda seyahat etmek oldukça heyacanlı olsa gerek...

Bunlar dünyanın en tehlikeli 12 yolu olarak biliniyor.. Manzaraları harika ve bir o kadar da tehlikeli görünüyor. Bu yollarda seyahat etmek oldukça heyacanlı olsa gerek...

1- Khardung La, Hindistan

National Geographic ve Guinness Dünya Rekorları, bunun dünyanın en uzun geçiş yoludur diyor! 

2- Guoliang Tüneli, Çin

1200 metre uzunluğundaki tünel tam anlamıyla bu dağdan geçiyor!

3-Dalton Otoyolu, Alaska

Dünyanın en karlı ve buzlu yolu olarak biliniyor, oldukça soğuk görünüyor. Bu yolda normal lastiklerle gitmeniz imkansız gibi bir şey... Yola çıkmadan tedbir almakta yarar var..

4- Eshima Ohashi Köprüsü, Japonya

Bu daha çok bir köprüden ziyade paten pisti gibi görünüyor! Büyük gemilerin kolayca altından geçebilmesi için böyle inşa edilmiş.

5- Atlantic Ocean Road, Norveç

Turistlerin tümü nefes kesici manzarası nedeniyle bu yolu sever. Sadece kenarlara çarpan okyanus dalgalarına dikkat etmek gerek.

6- Zoji La, Hindistan

Bu yol Ladakh ve Keşmir'i birbirine bağlamak için inşa edilmiştir. Kayalık olmanın yanı sıra, son derece dar ve tehlikeli! Yolda hayvan sürüleri ile karşılaşmanız mümkün.. Bu durum araç sürücüleri için oldukça sıkıcı bir durum olsa gerek...

7- Hana, Hawaii

Heyelan nedeniyle sık sık kapalı olan, bu dar yol Maui adasında.

8- 'Kolima', Rusya

"Ölüm yolu" adı verilen bu karayolunun ilk kısmı mahkumlar tarafından inşa edildi. Yol yapımı 1932'de başladı, ancak 1953 yılında tamamlanabildi. Oldukça ürkütücü görünüyor!

9- Yungas Yolu, Bolivya

Uçurumun kenarına kadar inşa edilmiş olan bu yol, dünyanın en tehlikeli tepelerinden biri olarak kabul edilir. Maalesef yılda 200-300 can aldığı söyleniyor.
Uçurumun kenarına kadar inşa edilmiş olan bu yol, dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak kabul edilir. Maalesef yılda 200-300 can aldığı söyleniyor.

10- Le Passage du Gois, Fransa

Bu yol sular yükseldiğinde sular altında kaldığı için sürekli açık olmuyor.. Şuan suların çekilmiş hali ve yolun açık hali görünüyür.. Manzara harika... 

11- Kafkasya Yolu, Rusya

Bu dar dağ yolu korkutucu olabilir, ancak manzarası da inanılmaz!

12- Transfagarasan Otoyolu, Romanya

Romanya'daki bu otoyol dünyanın en yüksek yolu olmayabilir, ancak tehlikeli olduğu biliniyor. Yukarıdan bakıldığında muhteşem bir manzaraya sahip olduğu kesin.
Romanya'daki bu otoyol dünyanın en yüksek yolu olmayabilir, ancak tehlikeli olduğu biliniyor. Yukarıdan bakıldığında muhteşem bir manzaraya sahip.

Yorum Gönder

0 Yorumlar