Recents in Beach

header ads

Üstün Yetenekleri İle Öne çıkan 10 Çoçuk

Dünya'nın En Zeki 10 Çocuğu

Aslında bizden de, zeki çocuklar çıkıyor elbet. Ancak, aile ve okullar bu konuda bilinçsiz. Bu çocuklar, insanların ömür boyu uğruna çabaladıkları başarıları, hayatlarının ilk on senesine sığdırmışlar.

10-) Cleopatra Stratan: 3 Yaşında Bir Süper Star


6 Ekim 2002’de Moldova’nın Kishinev kentinden doğan Cleopatra Stratan, 3 yaşında ülkesinin en ünlü ve en çok albüm satan şarkıcısı olma unvanını taşıyor. Babası da kendisi gibi Pavel Stratan tarafından yetiştirilen bu küçük yetenek, 3 yaşında ama La vârsta de trei ani adında bir albümü ve maliyeti hayli yüksek reklam anlaşmalarına sahip. MTV tarafından da ödüllendirilen küçük Cleo hayli şirin bir klibi de var.




9-) Saul Aaron Kripke: 12 Yaşında Bir Harvard Hocası

13 Kasım 1940’da doğan Saul Aaron Kripke de sıra dışı bir akademik kariyerin sahibi. Amerika’nın en büyük filozoflarından biri olarak gösterilen Kripke mantık, dil, metafizik, epistemoloji felsefesi üzerine bir çok çalışmasını daha lisedeyken yapmış ve bu ona birçok üniversitenin kapısını ardına kadar açmış. Bunların en ünlüsü tabi ki Harvard! Şimdi ise Princeton Üniversitesi’nde huysuzluğu ile nam salmış yaşlı bir profesör.




8-) Elaina Smith: 7 Yaşında Bir Güzin Abla!



Elaina Smith, İngiltere’nin en küçük Güzin Ablası! Hem de binlerce yetişkin dinleyicisi her gün ondan tavsiyeler alabilmek için çalıştığı radyo istasyonunun telefon santralini kilitliyor. Boşanmış bir anne-babanın çocuğu olan Elaina’nın tavsiyelerinin sırrı ise burada gizli. Verdiği tavsiyelere bakılırsa aşkın matematiğini çözmüş gibi duruyor.



7-) Fabiano Luigi Caruana: Bir Satranç Dehası!




30 Temmuz 1992’de Miami’de İtalyan bir anne ile Amerikalı babanın oğlu olarak dünyaya gelen Fabiano Caruana, 5 yaşında dünyanın en önemli ustalarından biriyle maç yapma onuruna erişti ve ilk şampiyonluğunu aynı yıl kazandı. Ardından dünya çapınca birçok turnuvada şampiyonluk elde eden bu küçük usta 12 yaşında dünyanın en genç satranç ustası unvanını aldı.



6-) Willie Mosconi: 6 Yaşında Bir Bilardo Ustası



William Joseph Mosconi, 27 Haziran 1913’de Amerika’nın Philadelphia eyaletinin Pennsylvania bölgesinde orta halli bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Babası bir bilardo meraklısıydı ve evde bir bilardo masası vardı. Bilardo oynamaya babasını izleyerek başlayan Willie, ilk skorunu süpürge sopası ve patateslerle mutfakta yapmış. 6 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazanan Willie daha sonra babası tarafında birçok reklam filminde oynatılmış ve dolaylı olarak ailesini zengin etmiş. Ancak Amerikalı bilardo severler onu 1941 - 1957 yılları arasında, on beş kez yenilgisiz BCA Dünya Şampiyonluğu ile hatırlıyor.



5-) Michael Kevin Kearney: Zeki ve Para Babası!



18 Ocak 1984 tarihinde Hawaii’de doğan Michael Kevin Kearney, akademisyen bir ailenin çocuğu olarak ilk eğitimini okula gitmeden evinde almış. 4 aylıkken konuşmaya, 10 aylıkken okumaya  başlayan çocuklarındaki cevheri gören ailesinin desteği ile 10 yaşında Associate of Science’ın Jeoloji bölümünden mezun olarak dünyanın en genç üniversite mezunu oldu. University of South Alabama’da antropoloji dalında lisans derecesi elde eden Kearney, asıl şöhreti 2006 yılında katıldığı “Who Wants to be a Millionaire?” adlı yarışmadan kazandığı 1 milyon dolar ile yakaladı. Şimdi 25 yaşında ve bir dolar milyoneri.


4-) Aelita Andre: 2 Yaşındaki Ressam!



2006 yılında Sydneyli sanatçı bir ailenin küçük kızı olarak dünyaya gelen Aelita Andre’nin eline oynasın diye verilen fırça ile yaptıkları ülkesinin en prestijli sanat galerilerinin sahibi olan Mark Jamieson’ın dikkatini çekti. Şimdiye kadar yaptığı yağlıboya tabloları ilerde kızına göstermek için saklayan baba Michael Andre durumdan oldukça memnun. Çünkü küçük kızının yaptığı tablolar dünyaca ünlü sanat galerileri Brunswick Street Gallery, Art Almanac and Art Collector’ın duvarlarını süslüyor.



3-) Akrit Jaswal: Yedi Yaşında Bir Cerrah!



23 Nisan 1993’de Hindistan’ın Punjabi bölgesinden dünyaya geldi ve henüz 10 aylıkken konuşmaya ve yürümeye başladı. 2 yaşına geldiğinde okuma-yazmayı öğrenmiş ve elinden Shakespeare kitaplarını düşürmüyordu. 5 yaşına geldiğinde kanserle mücadele ve gen tedavisi için teoriler üretmeye başlamıştı. İlk tedavisini ise yangında parmakları eriyen küçük bir kız çocuğuna yaptı. Yeteneğini Dharamshala’da bir kolej başkanı olan B.R. Rahi fark etti ve yaptırdığı IQ testi sonucunda Hindistan’ın en zeki çocuğunu bulduğu anladı. 12 yaşında Chandigarh Koleji’ni bitirdi ve Hindistan Üniversitesi’nin en genç öğrencisi oldu. İngiltere’den kanser araştırmalarına katkı yapması için davet edildi. Şu anda ise Londra Üniversitesi’nde çalışıyor.



2-) Gregory Smith: 12 Yaşında Nobel Adayı!




1990 yılında doğan Gregory Smith, 2 yaşında okumaya başladı. Normal boyutlardaki bir kitabı bir kere okuyarak 18 ay hafızasında tutabiliyordu. Öğretmeni tarafından süper bilgisayar olarak tanımlanan Smith, Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Orange Park Lisesi’nde 7 yaşında mezun oldu. Sonra Lynchburg’daki Macon Koleji’ne kabul edildi. Burada matematik, tarih ve biyoloji alanlarında eğitim aldı. 2003 yılında  Virginia Üniversitesi’ne kabul edildi ve 16 yaşında Amerika’nın en genç doktora sahibi unvanıyla mezun oldu. Bundan sonra bilim hayatına ara veren Gregory Smith, kendini dünya barışını sağlamaya adadı ve International Youth Advocates adında bir vakıf kurdu. Afrika’nın birçok yerinde kimsesiz çocukların eğitim alması için okullar açtı. Bu yaptıklarının karşılığını 4 kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilerek aldı.



1-) Kim Ung-Yong: Dünyanın En Yüksek IQ’su!


7 Mart 1967 tarihinde Koreli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kim Ung-Yong 4 yaşına geldiğinde Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce konuşabiliyordu. 5 yaşında en karmaşık diferansiyel ve integral problemlerini çözebiliyordu. Dünyanın bu küçük dahiyi fark etmesi çok uzun sürmedi elbette. Japonya’da bir televizyon kanalında Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce ve Japonca bildiğini kanıtlaması üzerine IQ testi yapıldı ve 210 ile Dünyanın En Zeki Adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Hanyang Üniversitesi’nde 3 yaşından 6 yaşına kadar misafir öğrenci olarak eğitim aldı. 7 yaşında NASA’nın davetiyle Amerika’ya gitti. Kolorado Eyalet Üniversitesi’nde 15 yaşına basmadan mezun oldu ve 1974’ten itibaren hem akademik çalışmalar yapıp hem de NASA’nın araştırmalarını yönetti. 1978’de ülkesi Kore’ye dönerek dünyanın en prestijli üniversitelerini ve kurumlarını reddetti. 2007’den bu yana Chungbuk Ulusal Üniversitesi'nde ders vermekte.

Yorum Gönder

0 Yorumlar